Czy EMIDA KRAKÓW na prawdę taka dobra jest ... ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mp-octa
    Classic
    • 2010
    • 14

Przymierzam się do takiego auta. Kecaj, czy mógłbym dostać trochę informacji. Z góry dziękuję.
    TMBHS26Y774033022
    Pozdrawiam

[ Dodano: Pią 13 Maj, 11 08:58 ]
    Witam wszystkich i jeszcze raz ponawiam prośbę
    Czy ktoś mógłby mi sprawdzić tą Skodę?
    TMBHS26Y774033022
    Pozdrawiam
    badek
  • koski
    Drive
    • 2009
    • 75

Witam Was!

Do napisania tego posta skłonił mnie zbliżający się termin serwisu mojej Skodzinki

Po przewertowaniu forum utwierdziłem się w przekonaniu, że EMIDA Kraków to bardzo dobry serwis, polecany przez użytkowników tego forum. Postanowiłem to sprawdzić "na zewnątrz" i oto co znalazłem:

po wyszukaniu "emida" ukazuje się zgoła odmienny obraz tego serwisu, nie taki jak przedstawiają koledzy na tym forum.

Jestem w kropce, bo zostało mi 600 km do serwisu i nie wiem gdzie jechać z autkiem

pomóżcie!
    The Proud owner of Skoda Superb II

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8030
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez koski
      Po przewertowaniu forum utwierdziłem się w przekonaniu, że EMIDA Kraków to bardzo dobry serwis, polecany przez użytkowników tego forum.
      Chyba czytałeś opinie o "EMIDA" ale na śląsku, nie w Krakowie.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

koski, widze częstochowa w profilu i odrazu odpowiem marszałek naciąga ludzi na kase co do emidy to chłopaki piszą o tej w rudzie śląskiej jak masz serwis zrobic w krakowie to podjedź do podjedź na kocmyrzowską do inter auto lub jak masz nie daleko do Nowego Targu do Autoremo a emide krakowska to szerokim łukiem

Komentarz

• koski
          Drive
          • 2009
          • 75

po pierwsze, prośba do moderatora o przeniesienie posta do odpowiedniego działu, bo mi się napisało w złym okienku

po drugie, AdamB, chyba masz rację, nie skumałem, że jest jeszcze w Rudzie Śląskiej, wklepałem "Emida Skoda" w Googlach i pierwsze co wskoczyło to Kraków - tym tropem poszedłem :-/

djczas: co do Marszałka, to mam mieszane odczucia, nir ufam tamtejszym mechanikom (z jednym wyjątkiem) i dlatego szukam serwisu gdzieś indziej. Ale muszę powiedzieć, że nie wszyscy u Marszałka są "im -".

dziękuję za odpowiedzi - temat wyjasniony - do zamknięcia.

Pozdrawiam!
          The Proud owner of Skoda Superb II

Komentarz

• sdss
            Rider
            • 2010
            • 353
            • Seat

djczas,
            Inter-Auto(kocmyrzowska) wrażenia nie najlepsze niestety. Może ktoś z inter auto to przeczyta i wyciągnie wnioski. Cóż nawet nie ma maila do kierownika serwisu na stronie www. Montaż tempomatu.

1. Mechanicy rozkosznie słuchali sobie 2h radia podczas naprawy, a mamy zimę.
            2. Ubrali fotel kierowcy w folie, ale co tam 3 mechaników na raz władowało się do auta, nie wiem po co, w brudnych ubraniach.
            3. Auto skończone o 15:15, a przez kolejne 45 minut nikt nie miał ochoty wydać auta.
            4. Któryś z mechaników wlazł w brudnych od benzyny butach do auta ubrudził dywanik potem cały dzień śmierdziało mi paliwem.
            5. Montaż tempomatu miał zająć 2h i jedną wizytę, skończyło się na dwóch wizytach bo elektryk pracuje do 14 i nie mógł zostać 30 minut by dokończyć pracę, ale co tam klient może przyjechać dwa razy. Serwis wiedząc co ma montować nie zarezerwował dostatecznej ilości czasu na naprawe.

Ogólnie chaos w obsłudze. Panowie stoja, drapią się po głowach, dłubią w nosie, a auto od 40 min stoi gotowe. Do tego temperatura w salonie i serwisie dość niska, współczucia dla obsługi, która biega poubierana w kurtki. Takie są moje spostrzeżenia odnośnie obsługi.

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

sdss, zadzwoń do serwisu i poproś o rozmowe za kierownikiem Januszem Bystrym powiedz że jestes z ocp i opowiedz mu to wszystko

Komentarz

• tryton
                Elegance
                • 2008
                • 935

Zamieszczone przez AdamB
                Chyba czytałeś opinie o "EMIDA" ale na śląsku, nie w Krakowie.
                Ja mam mieszane odczucia co do EMIDY na opolskiej . Miałem z nimi do czynienie dwu krotnie
                1. Sprowadzenie wkładki do zamka Super obsługa bardzo szybkie załatwienie sprawy . (Niestety Kocmyrzowską ta operacja przerosłą )
                2. Wymiana szyby w drzwiach przednich no i tu kicha na całego !!!!! . Co prawda muszę pochwalić serwis panowie przyjęli mnie na expres ale niestety mechanicy polegli na całej linii przy tak skomplikowanej czynności jak wymiana szyby ops: ops: Nie dokręcili mechanizmu ( silnika ) cały mechanizm latał w drzwiach ,krzywo założona uszczelka przy szybie . Pojechałem z reklamacja na plus muszę przyznać że poprawki poczynili szybko radość jednak trwała krótko do pierwszego deszczu . Po deszczyku woda stała w aucie , lało się przez głosnik . Tym razem rozebrałem drzwi sam i moim oczom ukazał sie widok obciętej na chamca w około głośnika foli . Po prostu ręce opadają :evil: Dodam jeszcze żeby nie zszargać imienia obecnym pracownikom że miało to miejsce ze 4 lata temu . Niestety niesmak pozostał i więcej już tam nie pojechałem

Komentarz

• rymeks
                  Drive
                  • 2007
                  • 93
                  • Octavia III (5E3)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez sdss
                  Inter-Auto(kocmyrzowska) wrażenia nie najlepsze niestety. ...

Ogólnie chaos w obsłudze. Panowie stoja, drapią się po głowach, dłubią w nosie, a auto od 40 min stoi gotowe. Do tego temperatura w salonie i serwisie dość niska, współczucia dla obsługi, która biega poubierana w kurtki. Takie są moje spostrzeżenia odnośnie obsługi.
                  Też mam takie wrażenie, serwisowałem wcześniej na Zakopiańskiej tam wyglądało przynajmniej, że się ktoś mną interesuje i jakoś wszystko zawsze było ok i co ważne dało się zrobić..

Na Kocmyrzowskiej ostatnio kazali mi czekać ponad godzinę (że niby tyle będzie trwała procedura kasowania błędu) ale po moich pretensjach okazało się, że już w zasadzie jest to zrobione i też nie musi jednak kosztować tyle ile wcześniej chcieli.
                  Jak dla mnie to ewidentna próba naciągania klienta, następna wizyta już na Zakopiańskiej.
                  Dodam jeszce, że jak chciałem, żeby mi założyli triflexa (antena CB) to podobno jeden dzień roboczy to mało na takie "zadanie". (Na Zakopiańskiej 3 godz razem z montażem radia).

Kierowałem się opinią z forum ale na własnych doświadczeniach widzę, ze zakopiańska o niebo ma lepszy serwis niż kocmyrzowska.
                  Octavia 3 RS TSI
                  Octavia 2 BXE +

Komentarz

• tomekjmopl
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1187
                    • Opel
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez djczas
                    sdss, zadzwoń do serwisu i poproś o rozmowe za kierownikiem Januszem Bystrym powiedz że jestes z ocp i opowiedz mu to wszystko
                    Chyba musisz Staszku zweryfikować swoją wiedzę - teraz rządzi w serwisie Interauto w Hucie inny jegomość - próbowałem z Panem Januszem załatwić jedną sprawę jakoś na przełomie września/października właśnie na Kocmyrzowskiej - okazało się, ku mojemu zdziwieniu, że już tam nie pracuje - podobno awansował na dyrektora salonu na Jasnogórskiej - czyli może to być któryś z ich nowych salonów Fiat/Opel/Kia ...

Komentarz

• sdss
                      Rider
                      • 2010
                      • 353
                      • Seat

rymeks, już myślałem że tylko ja psioczę i zaraz zostanę zjedzony co ja piszę 8)

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

tomekjmopl, a kur... to trzeba zrobic tam porządek :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :twisted: :twisted: musze sie tam wybrac i porozmawiać z kim trzeba jeśłi dożyje

Komentarz

• AdamB
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 8030
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

No nie wiem jak Wy tam sprawy załatwiacie, ja tam problemów nie miałem. A to co mi tam chłopaki zrobili to szybko sprawnie i bez poprawek.

Nawet z nowymi pracownikami.
                          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• ku_ba
                            Classic
                            • 2010
                            • 25

a co myślicie o salonie/serwisie w Wieliczce? :?:

Komentarz

• k.julian
                              Drive
                              • 2010
                              • 69

Zamieszczone przez ku_ba
                              a co myślicie o salonie/serwisie w Wieliczce? :?:
                              Ja nie mam dobrych doświadczeń z tym salonem/serwisem. Chciałem kupić tam Felicję (w 2000 r.). Ze względu na długi czas oczekiwania (miało być parę dni a okazało się, że może być nawet parę miesięcy) skończyło się na odbiorze zaliczki i kupieniu w Krakowie od ręki (stały takie jak chciałem na placu). Byłem tam później bo chciałem kupić jakieś części - ceny jak z kosmosu i na wszystko trzeba czekać bo wszystko mają na zamówienie, nic na magazynie. Teraz przy zamawianiu Octavii - Pani miała dzwonić do mnie, jak będą mieć nowego toura, z dobrą ofertą i do tej pory cisza a Octavia już zamówiona w Krakowie. Nie polecam.
                              Aktualnie Felicja 1.3,
                              Nowa Octavia Tour 1.4 zamówiona

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

Jak slysze o tym, co sie wyprawia to chyba jednak sie ciesze, ze 90% 'pierdół' staram sie robic sam. :twisted: Kasa w kieszeniu, nerwy na wodzy, a stracony czas gdzies tam w dalekiej i mglistej perspektywie :twisted:
                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

Pracuję...